MotoGP
Reli Dakar se je po tednu dni vsakodnevnega dirkanja preko puščavskih predelov severne Savdske Arabije ustavil v Rijadu. Na dan počitka sta v vodstvo prišla Brabec med motoristi in Sainz med avtomobilisti.
Dottore je spregovoril o svojih testiranjih za Ferrari in da je bil zelo blizu tega, da bi z dveh presedlal na štiri kolesa.
Peter Košenina, slovenski MotoGP novinar in fotograf, je tudi letos pripravil izbor svojih najboljših fotografij za koledar.
Aktualni svetovni prvak si je prvi dan testiranj Moto GP v Jerezu po padcu na vlažnem delu steze izpahnil desno ramo.
Marc Marquez je še šestič postal svetovni prvak v razredu MotoGP z rekordnimi 420 točkami.
Ob včerajšnji napovedi slovesa Jorgeja Lorenza je bilo kar nekaj rosnih oči videti tudi med dirkači. Tudi Valentino Rossi o JL99 zna povedati lepe reči.
Na reliju Dakar se prvi del letošnje dirke počasi bliža koncu. Jutri tekmovalce čaka dan počitka v Rijadu, do tja pa še peklenska današnja 880-kilometrska peščena etapa.
Prva etapa relija Dakar na Savdskih tleh je upravičila pričakovanja in na skoraj 800 kilometrih pripravila dirkačem vse kar lahko skriva puščava.
Po zanimivi izmenjavi dirkalnikov z Lewisom Hamiltonom in 12-urni vztrajnostni dirki, je Valentino Rossi v intervjuju za Sky Sport Italija povedal, kako se vidi v svetu bencinskega športa v prihodnje.
Šef Hondine tovarniške ekipe, Alberto Puig, je poudaril, da mlajšega Marqueza ne bi povabili, če ne bi osvojil naslova.
Novinec v razredu MotoGP je osvojil še šesti letošnji pole z 32 tisočinkami prednosti pred Marquezom.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija