MotoGP
Zaradi koronavirusa je prestavljena tudi VN Argentine v Termah Rio Hondo.
Yamaha je potrdila, da bo Jorge Lorenzo nastopil s tretjo Yamaho na domači dirki v Barceloni.
Aktualni svetovni prvak v MotoGP je podpisal novo štiriletno pogodbo z japonskim proizvajalcem.
Vse kaže, da bo Lorenzova upokojitev zelo kratko trajala, saj bi lahko Španca videli v sedlu tovarniške Yamahe na dirki v Barceloni.
Kot kaže bo letošnja sezona zadnja v tovarniškem moštvu za Valentina Rossija, saj naj bi njegov sedež zasedel Fabio Quartararo. Tako napovedujejo pri Motorsport.com, kjer naj bi imeli menda zelo zanesljive vire blizu Yamahinega moštva.
Reli Dakar se je po tednu dni vsakodnevnega dirkanja preko puščavskih predelov severne Savdske Arabije ustavil v Rijadu. Na dan počitka sta v vodstvo prišla Brabec med motoristi in Sainz med avtomobilisti.
Sezona MotoGP se ne bo začela niti v Austinu, dirka je prestavljena na jesen, zdaj lahko le upamo, da bo prva dirka izpeljana v Argentini.
Po včerajšnji odpovedi dirke MotoGP v Katarju, je zdaj uradno, da tudi druga dirka na koledarju, ki bi morala biti 14 dni kasneje na Tajskem, ne bo izpeljana in je prestavljena za nekaj mesecev. A še bolj zastrašujoče so govorice, ki prihajajo iz karavane MotoGP, da bi potemtakem prvo dirko dirkači lahko odpeljali šele maja.
Fabio Quartararo je prvi dan testiranj pred novo sezono končal na vrhu pred moštvenim kolegom Morbidellijem in to z lansko M1.
Danes je prišla še uradna potrditev tistega, kar se je namigovalo v zadnjih dneh. Jorge Lorenzo, ki se je ob koncu lanske sezone dirkaško upokojil, bo zdaj znova tesno povezan z nekdanjim delodajalcem.
Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Rijada končal letošnji reli Dakar.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija