Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista z novo zmago še bližje naslovu Bautista z novo zmago še bližje naslovu VN Argentine - 2. Dirka
23.10.2022 21:20 Matic Kovačič

Prednost Španca v prvenstvu zdaj znaša že velikih 82 točk.

Zmagovalec druge daljše, 21 krogov dolge preizkušnje je ponovno postal Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je slavil s prednostjo več kot treh sekund pred branilcem naslova prvaka Toprakom Razgatlioglujem na Yamahi, medtem ko je tretje mesto še enkrat več osvojil Jonathan Rea s Kawasakijem.

S četrtim mestom je na drugi dirki odlično prikazal drugi Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes, ki se je svojemu moštvenemu kolegu večino dirke zelo dostojno upiral, a ob koncu moral popustiti. Na končnem petem mestu je dirko zaključil drugi tovarniški Ducatijev dirkač Michael Rinaldi, ki je v dirki tvegal z uporabo trše zadnje pnevmatike, prvo šesterico pa je tokrat zaključil boljši od Hondinih tovarniških dirkačev Xavi Vierge.

A tudi njegov moštveni kolega Iker Lecuona ni bil daleč. saj je cilj prečkal tik za njim na končnem sedmem mestu, na končnem osmem je dirko zaključil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli, prvo deseterico pa sta zaključila tovarniška BMW dirkača Scott Redding na devetem in Michael van der Mark na desetem mestu.

Konstantno predstavo nemškega proizvajalca je z enajstim mestom dopolnil dirkač ekipe Bonovo BMW Eugene Laverty, končno dvanajsto mesto si je zagotovil Američan Garrett Gerloff na Yamahi, trinajsto in štirinajsto mesto sta na svoj račun vpisala dirkača na Ducatijih Xavi Fores in Philipp Oettl, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto osvojil francoski dirkač na Kawasakiju Lucas Mahias.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam