Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dirko preobratov dobil Arbolino Dirko preobratov dobil Arbolino Moto2 Sepang - Dirka
23.10.2022 09:35 Matic Kovačič

O naslovu prvaka bosta Augusto Fernandez in Ai Ogura odločala na zadnji dirki v Valencii.

Zmagovalec 18 krogov dolge dirke razreda Moto2 v Sepangu je postal dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino, ki je tretjo zmago letos slavil s prednostjo več kot 11 sekund. A njegova prednost ne odraža same dirke, saj je do napake Aia Ogure in njegovega odstopa v zadnjem krogu med bojem za zmago prednost redko znaša več kot pol sekunde. V dirki si je končno drugo mesto uspel zagotoviti Alonso Lopez z novo odlično predstavo na motorju znamke Boscoscuro, s tretjim mestom pa je do šestih letošnjih stopničk prišel je dirkač ekipe GasGas Jake Dixon.

Augusto Fernandez se z osvojitvijo četrtega mesta na zadnjo dirko v Valencio odpravlja s prednostjo 9.5 točke v skupnem seštevku, potem ko se je v zadnjem krogu uspel prebiti pred rojaka Manuela Gonzaleza, ki je s petim mestom izenačil najboljšo njegovo uvrstitev v razredu Moto2, potem ko se mu ni povsem izšlo tveganje z uporabo trše zadnje pnevmatike. Šesto mesto si je v predzadnji dirki njegove Moto2 kariere zagotovil izkušeni Nemec Marcel Schrotter.

Sedmo mesto je na svoj račun vpisal ameriški dirkač Cameron Beaubier, na končno osmo se je iz ozadja, potem ko je bil udeležen v kaos prvih ovinkov dirke, uspel prebiti Aron Canet, deveto mesto si je uspel zagotoviti njegov rojak in novinec v razredu Jeremy Alcoba, deseterico pa je zaključil še en španski dirkač Fermin Aldeguer na drugem motorju znamke Boscoscuro.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Filip Salač na enajstem mestu, Lorenzo Dalla Porta na dvanajstem mestu, Albert Arenas na trinajstem mestu ter moštvena dirkača iz ekipe SAG Bo Bendsneyder na štirinajstem mestu in Taiga Hada na petnajstem mestu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam