Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vietti do pola Vietti do pola Moto2 Misano - Kvalifikacije
03.09.2022 16:52 Matic Kovačič

Dirkač ekipe Mooney VR46 na najboljši način izkoristil težave konkurentov v boju za naslov.

Najboljši štartni položaj pred 25 krogov dolgo nedeljsko dirko razreda Moto2 si je zagotovil domači dirkač ekipe Mooney VR46 Celestino Vietti in tako potrdil hitrost, ki jo je kazal že na prostih treningih. Ob njem bosta iz prve štartne vrste dirko pričela španska dirkača Albert Arenas na drugem in Alonso Lopez na tretjem mestu.

Njun rojak Aron Canet se je s četrtim mestom uvrstil na začetek druge štartne vrste, kjer bo pred začetkom dirke imel družbo italijanski dirkačev Tonyja Arbolina in Lorenza Dalla Porte, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto tvorili Fermin Aldeguer in vodilna v skupnem seštevku, Ai Ogura na osmem in Augusto Fernandez na devetem mestu.

Italijanski veteran Mattia Pasini, ki v Misanu dirka s povabilom organizatorja in z lastnim motorjem, se je uspel z desetim mestom uvrstiti na začetek četrtne štartne vrste, ob njem pa bosta dirko pričela Somkiat Chantra in Marcel Schrotter. Iz pete štartne vrste se bodo v dirko pognali Pedro Acosta, Bo Bendsneyder in Joe Roberts, šesto vrsto pa bodo tvorili Jorge Navarro, Filip Salač in Jake Dixon, ki zaradi padca ni postavil časa.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam