Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu do še ene zmage Razgatlioglu do še ene zmage VN Češke - 2.Dirka
31.07.2022 16:08 Matic Kovačič

Yamahin dirkač po Superpole dirki dobil še drugo daljšo preizkušnjo in tako šestič letos stopil na najvišjo stopničko.

Zmagovalec zadnjega dejanja češkega vikenda, 22 krogov dolge druge dirke, je postal Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, ki je tako slavil še drugič v enem dnevu. Na drugem mestu je z zaostankom manj kot osem desetink sekunde zaključil Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, na najnižjo stopničko pa se je s tretjim mestom povzpel Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, ki v zadnjih krogih ni več uspel držati visokega ritma in je skozi cilj pripeljal s skoraj tremi sekundami zaostanka.

Na zelo osamljenem četrtem mestu je dirko zaključil tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding in tako potrdil vzpenjajočo se formo nemškega proizvajalca v zadnjih nekaj tednih, še tretjič pa sta v tem vikendu na petem in šestem mestu dirko zaključila Axel Bassani na satelitskem Ducatiju in Andrea Locatelli na tovarniški Yamahi.

Xavi Vierge je s sedmim mestom izenačil Hondin najboljši rezultat na češkem dirkališču in hkrati zabeležil najboljšo uvrstitev po Superpole dirki v Misanu, Philipp Oettl je z osmim mestom poskrbel za njegov drugi najboljši rezultat v sezoni, francoski dirkač Lucas Mahias je z devetim mestom prišel do najboljšega rezultata v sezoni, deseterico pa zaključil mladi dirkač iz San Marina Luca Bernardi, ki je tako prišel do najboljšega rezultata v karieri.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Roberto Tamburini na enajstem mestu, Hafiz Syahrin je z dvanajstim mestom prišel do svojih sploh prvih točk, Kohta Nozane je bil na koncu trinajsti, menjava za poškodovanega Michaela van der Marka v tovarniški ekipi BMW Peter Hickman je bil na koncu štirinajsti, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto osvojil argentinski dirkač Leandro Mercado.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam