Razgatlioglu do pete zmage v sezoni Razgatlioglu do pete zmage v sezoni VN Češke - Superpole Dirka
31.07.2022 11:40 Matic Kovačič

Turški dirkač Yamahi pridirkal jubilejno stoto zmago v prvenstvu Superbike.

Zmagovalec razburljive, 10 krogov dolge šprint dirke v češkem Mostu je postal dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je tako petič letos stopil na najvišjo stopničko. Na drugem mestu je z zaostankom dveh sekund dirko zaključil tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea, zaostanek pa bi lahko bil precej manjši, če izkušeni britanski dirkač ne bi v zadnjem krogu storil napake in moral zapeljati v pesek. Na tretjem mestu je z zaostankom treh sekund končal včerajšnji zmagovalec Alvaro Bautista na Ducatiju. 

Njegov moštveni kolega Michael Rinaldi je dirko zaključil na končnem četrtem mestu in bo tako daljšo popoldansko dirko začel iz začetka druge vrste, še drugič je bil v tem vikendu peti dirkač satelitske ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani, prav tako pa je drugič zapored kot šesti zaključil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli.

Dirkač Honde Iker Lecuona se je z odlično dirko uspel iz začetnega dvanajstega mesta uspel prebiti do končnega sedmega mesta in začetka tretje štartne vrste, Scott Redding je po slabem prvem krogu, ko je padel na štirinajsto mesto, do konca dirke uspel napredovati do končnega osmega, zadnjo točko in zadnje mesto v tretji vrsti, ki se še določa v Superpole dirki, pa je osvojil Garrett Gerloff iz ekipe GRT Yamaha, potem ko je dirko začel iz šestega mesta.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam