Rins potrjen pri LCR Hondi Rins potrjen pri LCR Hondi Prestopi
19.07.2022 10:59 Artur Švarc

Satelitska ekipa Honde in Alex Rins, ki je po odhodu Suzukija ostal brez službe, sta uradno potrdila, kar se ve že nekaj časa.

Alex Rins bo za ekipo LCR Honda Castrol Team vozil dve leti. 26-letni Barcelončan je prvenstvo 2020 s Suzukijem končal na tretjem mestu, debitiral pa je prav s Hondo v Moto3 leta 2012. V kraljevi razred je prestopil 2017 in dosegel 3 zmage in 15 stopničk. Pri LCR Hondi bo zamenjal Alexa Marqueza.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi LCR Honda. Menjava ekipe in motocikla je vedno izziv, vendar sem pripravljen dati vse od sebe in udejanjiti vse, kar sem se naučil v letih v razredu MotoGP. Zaupanje Lucia in Honde je bilo ključnega pomena, da sem se odločil sprejeti ta izziv. Rad bi se jim zahvalil za to priložnost,” je povedal Rins.

Lucio Cecchinello, šef ekipe, pa je dodal: "Z veseljem potrjujem, da bo Alex Rins prihodnje leto dirkač LCR Honde. Pravkar smo zaključili s podpisom pogodbe, vse 3 strani, tako da jo končno lahko objavimo. Rins je izkušen dirkač, hiter voznik in se uvršča na stopničke. Te bogate izkušnje, skupaj z Rinsovo sposobnostjo podajanja natančnih predlogov svojim tehnikom, kot sem slišal, nam bodo zagotovo pomagale izboljšati naš paket s ciljem, da se borimo za več stopničk."

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam