Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Popoln vikend za Razgatliogluja Popoln vikend za Razgatliogluja VN Velike Britanije - 2. Trening
17.07.2022 18:19 Matic Kovačič

Zmagi na dopoldanski Superpole dirki Yamahin dirkač dodal še zmago na drugi glavni dirki in tako prvič v karieri slavil na vseh treh dirkah v dirkaškem vikendu.

Zmagovalec druge, 23 krogov dolge glavne dirke razreda Superbike je ponovno postal turški tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki pa je imel tokrat precej težje delo, saj je slavil le z dobro sekundo prednosti pred tovarniškim dirkačem Ducatija Alvarom Bautisto na drugem mestu, ki je bil zjutraj četrti, medtem ko je bil tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea tokrat tretji, po drugem mestu na jutranjem šprintu.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu zaključil Bautistin moštveni kolega Michael Rinaldi in tako izboljšal jutranje šesto mesto, jutranjemu tretjemu mestu je tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding na daljši dirki dodal končno peto mesto, prvo šesterico pa je tokrat zaključil Rein moštveni kolega Alex Lowes.

Axel Bassani je z Ducatijem ekipe Motocorsa prikazal novo odlično predstavo in bil prvi član privatnega moštva na končnem sedmem mestu, osmo mesto si je v zadnjem dejanju vikenda zagotovil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, deveto mesto je na svoj račun vpisal dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz, prvo deseterico pa je kljub težavam z arm pumpom desne roke, ki so se pojavljale celoten vikend, zaključil tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona.

Med dobitnike točk so se na drugi dirki sicer še uvrstili Garrett Gerloff na enajstem mestu, povratniki po poškodbah Philipp Oettl na dvanajstem mestu, Xavi Vierge na trinajstem mestu in Lucas Mahias na štirinajstem mestu, medtem ko je zadnjo točko osvojil Tarran Mackenzie, ki je ta dirkaški vikend nastopal s povabilom organizatorja.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam