Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Druga zaporedna zmaga za Fernandeza Druga zaporedna zmaga za Fernandeza Moto2 Assen - Dirka
26.06.2022 13:29 Matic Kovačič

Dirkač ekipe Ajo z novo zmago vložil resno kandidaturo v boju za naslov prvaka.

Zmagovalec 24 krogov dolge dirke razreda Moto2 v Assnu je postal dirkač ekipe Red Bull Ajo Augusto Fernandez, ki tako na poletni odmor odhaja z dvema zaporednima zmagama. Na drugem mestu je dirko tokrat zaključil japonski dirkač Ai Ogura, zadnje mesto na stopničkah pa si je zagotovil najhitrejši dirkač po kvalifikacijah Jake Dixon.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu tokrat zaključil Celestino Vietti in je sedaj v skupnem seštevku izenačen na vrhu s Fernandezom, za navdušenje domače publike je s petim mestom poskrbel Bo Bendsneyder, prvo šesterico pa je z novo odlično predstavo zaključil španski dirkač Alonso Lopez.

Tony Arbolino je zanj precej anonimno dirko zaključil na sedmem mestu, Joe Roberts je na svoj račun vpisal končno osmo mesto, zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta si zagotovila novinca Manuel Gonzalez na devetem in Filip Salač na desetem mestu.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Fermin Aldeguer na enajstem mestu, njegov rojak Jorge Navarro na dvanajstem mestu, tajski dirkač Somkiat Chantra na trinajstem mestu, Jeremy Alcoba na štirinajstem mestu ter Barry Baltus, ki je kljub kazni dveh dolgih krogov na domači dirki njegove ekipe prišel do petnajstega mesta.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam