Bagnaia dobil tudi kvalifikacije Bagnaia dobil tudi kvalifikacije VN Nemčije - Kvalifikacije
18.06.2022 19:22 Matic Kovačič

Potem, ko je Ducatijev tovarniški dirkač dobil drugi in tretji prosti trening, je na svoj račun dodal še kvalifikacije.

Na kvalifikacijah razreda MotoGP, ki so potekale na zelo vroči stezi, je do najboljšega štartnega položaja pred jutrišnjo 30 krogov dolgo preizkušnjo prišel Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia, v prvo štartno vrsto pa sta se uspela uvrstiti še tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo in njegov francoski rojak, dirkač ekipe Pramac Ducati Johann Zarco.

Dirkač Aprilie Aleix Espargaro bo dirko začel iz začetka druge štartne vrste po osvojitvi četrtega mesta, ob njem pa bosta dirko pričela odlični italijanski novinec Fabio Di Giannantonio iz petega mesta z Ducatijem ekipe Gresini in tovarniški dirkač Ducatija Jack Miller, ki bo med dirko moral tudi odslužiti kazen dolgega kroga, ki jo je dobil zaradi padca v času rumenih zastav na četrtem prostem treningu.

Tretjo štartno vrsto bodo pred štartom tvorili Luca Marini, Jorge Martin in Maverick Vinales, medtem ko se bodo iz četrte v dirko pognali Takaaki Nakagami, Marco Bezzecchi ter Joan Mir. Tovarniški dirkač Honde Pol Espargaro bo dirko začel iz pete vrste, ob njem pa bosta dirko začela tovarniška dirkača ekipe KTM Miguel Oliveira in Brad Binder.

Alex Marquez, Enea Bastianini in Stefan Bradl bodo tvorili šesto štartno vrsto, iz vrste za njimi pa bodo dirko pričeli Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli in Remy Gardner. Iz zadnje, osme štartne vrste bosta dirko začela Raul Fernandez in Darryn Binder.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam