Guevara do prepričljive zmage Guevara do prepričljive zmage Moto3 Katalonija - Dirka
05.06.2022 12:00 Matic Kovačič

Dirkač ekipe GasGas izkoristil boje za njim in v zadnjih krogih dirko obrnil povsem v svojo korist.

Zmagovalec 21 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Barceloni je postal domačin in dirkač ekipe GasGas Izan Guevara, ki se je v zadnjih nekaj krogih uspel odlepiti od konkurence in uspel na koncu slaviti s 2 sekundama prednosti pred izjemnim novincem Davidom Munozom, ki je na svoji drugi dirki v karieri končal na drugem mestu, na tretjem pa je do drugih stopničk zapored prišel dirkač ekipe Leopard Tatsuki Suzuki.

S četrtim mestom je vodilni v skupnem seštevku Sergio Garcia uspel izkoristiti nov odstop enega od konkurentov v boju za naslov Dennisa Foggie, ki je odstopil zaradi tehničnih težav. Turški dirkač Deniz Oncu je tokrat uspel na svoj račun vpisati peto mesto, šesterico pa je dopolnil še en španski dirkač Carlos Tatay iz ekipe PrustelGP.

Povratnik po poškodbi John McPhee je s sedmim mestom vpisal najboljši rezultat po uvodni dirki v Katarju, na končno osmo mesto se je po slabem uvodnem krogu dirke uspel prebiti dirkač ekipe Ajo KTM Jaume Masia, deveto mesto in rezultat sezone je uspel osvojiti Oncujem moštveni kolega Adrian Fernandez, deseterico pa je zaključil Tatayev moštveni kolega Xavi Artigas.

Po kazni 3 sekund zaradi nespoštovanja kazni dolgega kroga je italijanski dirkač Riccardo Rossi dirko končal kot enajsti, avstralski dirkač Joel Kelso je bil na koncu dvanajsti, sledil mu je italijanski dirkač Matteo Bertelle na trinajstem mestu, zadnje točke pa sta si razdelila še Scott Ogden na štirinajstem mestu in Ryusei Yamanaka na petnajstem mestu, ki je do točk prišel kljub padcu na začetku dirke.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam