Konec za Suzuki po letošnji sezoni Konec za Suzuki po letošnji sezoni Suzuki
02.05.2022 18:40 Artur Švarc

Odjeknila je novica, da se Suzuki po letošnji sezoni po samo sedmih letih od vrnitve poslavlja iz kraljevega razreda.

Suzuki je bil zvezda stalnica v 500-kubični eri, ko je osvajal naslove s Sheenom, Lucchinellijem, Uncinijem, Schwantzom in Robertsom. Pozneje so nadaljevali v štiritaktni dobi, dokler se 2011 po slabi sezoni, polni finančnih težav, ko so vozili le z Bautisto, niso poslovili.

Suzuki je strnil vrste in se vrnil v MotoGP leta 2015, 2016 so v Silverstonu dobili prvo dirko po zadnji 2007, ki jo je osvojil Vinales. 2020 je po spletu okoliščin Suzuki osvojil prvi naslov prvaka z Joanom Mirom. Po podatkih je Suzuki v ponedeljek v Jerezu zbral vse člane ekipe in jim povedal, da bodo po koncu sezone zaključili z dirkanjem, kar je šokiralo vse prisotne. Uradno naj bi Japonci to sporočili še danes.

To pomeni, da Mir in Rins naenkrat ostajata brez sedeža. Mir je bržkone vezan na drugi sedež pri Hondi ob Marquezu, kaj pa bo storil Rins, pa seveda še ne moremo niti ugibati. Suzuki je skušal lansko sezono prebroditi kar se da mirno, potem ko jih je čez noč zapustil šef in tkalec uspeha, David Brivio, ki se je šel enoletni obisk v F1.Vajeti je v roke prevzel Šiniči Sahara, ki pa je konec leta priznal, da je to zanj preveč, zato je letos v ekipo pripeljal nekdanjega šefa Honde in Ducatija, Livia Suppa.

Tako Miru kot Rinsu se pogodba izteče konec 2022, Rins pa je že pred sezono povedal, da si želi podaljšanja pogodbe. Prav tako je Rins na Portugalskem namignil, da so Japonci z njim zadovoljni in bi ga radi obdržali 2023.

Več bo znanega v zelo bližnji prihodnosti.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam