Bagnaia do zmage na španskih tleh Bagnaia do zmage na španskih tleh VN Španije - Dirka
01.05.2022 15:57 Matic Kovačič

Dirkač Ducatija vodil od štarta do cilja in italijanskemu proizvajalcu pridirkal tretjo zmago v Jerezu.

Zmagovalec 25 krogov dolge dirke razreda MotoGP je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je dirko vodil od samega štarta do cilja. Tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo je dirko zaključil na končnem drugem mestu, potem ko je dirkaču Ducatija pred seboj celotno dirko sledil kot senca, a napasti ga ni uspel, na koncu pa je oba dirkača ločilo manj kot tri desetinke sekunde. S tretjim mestom pa je Aleix Espargaro poskrbel, da se Aprilia s koncem letošnje sezone tudi uradno poslavlja od tehničnih koncesij, ki so ji omogočale lažji razvoj motorja.

Marc Marquez se je v zadnjem krogu uspel prebiti na končno četrto mesto, potem ko je praktično celotno dirko preživel za Ducatijem drugega tovarniškega dirkača Jacka Millerja, ki je na koncu ciljno črto prečkal na petem mestu, prvo šesterico pa je tokrat zaključil Suzukijev tovarniški dirkač Joan Mir.

Japonec Takaaki Nakagami je s sedmim mestom na njegovem rezultatsko najuspešnejšem dirkališču uspel priti do najboljšega rezultata sezone, bitko za osmo mesto je v zadnjem krogu dobil dirkač ekipe Gresini Enea Bastianini, ki se je uspel prebiti pred odličnega novinca Marca Bezzecchija, ki je tako zaključil kot deveti, deseterico pa je tokrat zaključil tovarniški dirkač ekipe KTM Brad Binder.

Drugi tovarniški dirkač Honde Pol Espargaro je ciljno črto prečkal na končnem enajstem mestu, hkrati pa se je znašel v sendviču obeh tovarniških dirkačev avstrijskega KTM-a, saj je bil Portugalec Miguel Oliveira na koncu španske dirke dvanajsti. Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še drugi dirkač ekipe LCR Alex Marquez na trinajstem mestu ter tovarniška dirkača Aprilie in Yamahe Maverick Vinales ter Franco Morbidelli na štirinajstem in petnajstem mestu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam