Izjemni Bagnaia do pola v Jerezu Izjemni Bagnaia do pola v Jerezu VN Španije - Kvalifikacije
30.04.2022 15:17 Matic Kovačič

Ducatijev tovarniški dirkač osvojil prvi pole po lanski dirki v Portimau in hkrati postavil tudi nov rekord španske steze.

Nedeljsko 25 krogov dolgo dirko razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega položaja začel tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je s časom 1:36.170 za več kot štiri desetinke popravil rekord steze, z enako razliko pa tudi premagal drugo uvrščenega tovarniškega dirkača Yamahe Fabia Quartarara, medtem ko se je s svojim zadnjim poskusom še drugič zapored v prvo štartno vrsto uvrstil dirkač Aprilie Aleix Espargaro.

Pozna izboljšava starejšega od bratov Espargaro je pomenila, da bo drugi Ducatijev tovarniški dirkač Jack Miller dirko začel iz druge vrste po osvojitvi četrtega mesta, ob njem bo iz petega mesta dirko začel tovarniški Hondin dirkač Marc Marquez, ki je bil še zadnji z zaostankom manjšim od ene sekunde, drugo štartno vrsto pa je zapolnil dirkač ekipe Pramac Johann Zarco.

Dirkač ekipe LCR Honda Takaaki Nakagami bo po osvojitvi sedmega mesta dirko začel iz začetka tretje štartne vrste, kjer bo pred začetkom dirke ime družbo tudi Marca Bezzecchija na osmem in Joana Mira na devetem mestu, medtem ko bodo Jorge Martin, Enea Bastianini in Maverick Vinales tvorili četrto štartno vrsto pred prižigom zelenih luči.

Pol Espargaro, Alex Rins in Brad Binder bodo tvorili zelo močno peto štartno vrsto, Franco Morbidelli, Fabio Di Giannantonio in Remy Gardner pa šesto štartno vrsto. Luca Marini se bo v dirko s svojim tovarniškim Ducatijem podal iz sedme štartne vrste, kjer bosta dirko začela še Hondin testni dirkač Stefan Bradl in dirkač tovarniške ekipe KTM Miguel Oliveira. Alex Marquez in italijanska dirkača Andrea Dovizioso na Yamahi in Lorenzo Savadori na Aprilii bodo tvorili osmo štartno vrsto, medtem ko se bo iz zadnjega mesta v deveti vrsti v dirko pognal Darryn Binder na še eni Yamahi.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam