Dvojno veselje za ekipo Aspar Dvojno veselje za ekipo Aspar Moto3 Jerez - Kvalifikacije
30.04.2022 13:32 Matic Kovačič

Guevara in Garcia poskrbela za sanjsko soboto za ekipo Aspar v razredu Moto3.

Nedeljsko 22 krogov dolgo dirko razreda Moto3 bo iz najboljšega štartnega položaja začel dirkač ekipe Aspar Izan Guevara, moštveni uspeh je z drugim mestom dopolnil moštveni kolega Sergio Garcia, na tretje mesto pa se je v zadnjem poskusu uspel prebiti dirkač ekipe Ajo Jaume Masia.

Dennis Foggia se je v zadnjem poskusu uspel prebiti na končno četrto mesto, iz tretjega je na končno peto mesto padel turški dirkač ekipe Tech3 Deniz Oncu, drugo štartno vrsto pa je zapolnil še en španski dirkač Xavi Artigas.

Ayumu Sasaki, Riccardo Rossi in Diogo Moreira bodo tvorili tretjo štartno vrsto, medtem ko se bodo iz četrte štartne vrste v dirko pognali Carlos Tatay, Scott Ogden in Ryusei Yamanaka. Izkušeni italijanski dirkač Andrea Migno je na kvalifikacijah razočaral in bo dirko začel šele iz pete štartne vrste, kjer bosta ob njem dirko začela tudi novinca Joel Kelso in Ivan Ortola. V šesto štartno vrsto se bodo pred začetkom dirke postavili David Salvador na Husqvarni, italijanski novinec Matteo Bertelle na KTM-u in izkušeni japonski dirkač Kaito Toba, ki ni postavil časa.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam