Bautistin sprehod do zmage Bautistin sprehod do zmage VN Nizozemske - 2. Dirka
24.04.2022 18:50 Matic Kovačič

Dirkač Ducatija izkoristil odstop Jonathana Ree in Topraka Razgatliogluja in slavil brez večjih težav.

Zmagovalec druge, daljše dirke razreda Superbike v nizozemskem Assnu je postal Avaro Bautista in tako na najboljši način izkoristil odstop Jonathana Ree in Topraka Razgatliogluja, ki sta zadela med seboj in oddrsela v pesek. Dirko je na drugem mestu uspel končati drugi Yamahin dirkač Andrea Locatelli, s tretjim pa je na Hondi do svojih prvih stopničk uspel priti Iker Lecuona.

V bitki treh dirkačev za četrto mesto je uspel slaviti preživeli tovarniški član Kawasakija Alex Lowes, Scott Redding je s petim mestom prišel do najboljšega rezultata od prestopa k nemškemu BMW-ju, šesterico pa je zaključil Axel Bassani, ki je sicer cilj prečkal kot peti, a je moral peto mesto zaradi kazni 3 sekund kot posledico nespoštovanja meja steze prepustiti visokoraslemu Britancu.

Na sedmo mesto se je v vikendu polnem tehničnih težav uvrstil drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, z osmim mestom in herojsko vožnjo pa je navdušil ljubljenec domače publike Michael van der Mark, ki je dirkal kljub okrevanju po hudem zlomu desne noge. Drugi tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, ki še vedno okreva po zlomu dveh reber, je dirko zaključil kot deveti, deseterico pa je zaključil Lucas Mahias na Kawasakiju.

Roberto Tamburini je v boju za enajsto mesto na štartno-ciljni ravnini uspel ugnati Chrisa Ponssona, dvojec je na koncu ločilo le 0.004 sekunde, na trinajsto mesto pa se je uvrstil britanski veteran Leon Haslam na Kawasakiju. Novinec Luca Bernardi na Ducatiju je skozi cilj pripeljal kot štirinajsti, zadnji dobitnik točk pa je postal Argentinec Leandro Mercado na Hondi.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam