100 zmag za dvojec Rea-Kawasaki 100 zmag za dvojec Rea-Kawasaki VN Nizozemske - Superpole Dirka
24.04.2022 11:35 Matic Kovačič

Izjemni dirkač Kawasakija slavil v Superpole dirki in spisal posebno stran v zgodovini nastopov na dirkah prvenstva Superbike.

Le 9 krogov dolgo Superpole dirko razreda Superbike v Assnu je po napadu v zadnjem krogu uspel dobiti dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki je tako slavil svojo jubilejno stoto zmago v barvah izjemno uspešnega japonskega proizvajalca. Na drugem mestu je dirko še enkrat več končal dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je na štartno-ciljni ravnini uspel za seboj zadržati branilca naslova Topraka Razgatliogluja, ki je na svoj račun vpisal novo tretje mesto in tako nadaljeval niz uvrstitev na najnižjo stopničko, vodilne tri pa je na koncu ločilo le 0.267 sekunde.

Skoraj 7 sekund za zmagovalcem je skozi cilj pridirkal drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, ki je dirko zaključil 5 sekund pred ponovno odličnim Ikerjem Lecuono na petem mestu, šesterico pa je tokrat zaključil Loris Baz na BMW-ju. Slednji je skozi cilj pripeljal daljši vlakec dirkačev, saj so se tik za njim zvrstili Garrett Gerloff, Michael Rinaldi in Axel Bassani, ki so osvojili zadnje točke in bodo tako tvorili tretjo štartno vrsto na daljši popoldanski preizkušnji.

 

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam