Rea do dominantne zmage Rea do dominantne zmage VN Portugalske - 2. Dirka
03.10.2021 16:16 Matic Kovačič

Kawasakijev dirkač z zmago poskrbel za pestro dogajanje v prvenstvu.

Zmagovalec druge daljše dirke prvenstva Superbike v Portimau je postal Jonathan Rea, ki je tako na najboljši način izkoristil padec Topraka Razgatliogluja in se v skupnem seštevku spet močno približal. Na stopničkah sta mu družbo delala Scott Redding in Loris Baz, ki sta oba še tretjič v tem vikendu končala na drugem in tretjem mestu.

Še dvanajstič v letošnji sezoni je Andrea Locatelli dirko zaključil na četrtem mestu, s petim mesto pa je Garrett Gerloff prišel do najboljšega rezultata po dirkaškem vikendu v Doningtonu, medtem ko je zmagovalec Superpole dirke Michael van der Mark drugo dirko zaključil na končnem šestem mestu.

Na sedmem mestu je drugo dirko zaključil preostali Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, cilj pa je prečkal tik pred Leonom Haslamom, ki je bil na koncu osmi. Axel Bassani je bil s svojim Ducatijem ekipe Motocorsa tokrat deveti, deseterico pa je zaključil Eugene Laverty na drugem tovarniškem BMW-ju.

Med dobitnike točk so se uspeli na dirki uvrstiti še Leandro Mercado na enajstem mestu, Isaac Vinales je tokrat zaključil kot dvanajsti, Kohta Nozane je bil na koncu trinajsti, zadnji dve mesti med dobitniki točk pa sta šli v roke Christopha Ponssona in Jonasa Folgerja.

Po dirki v Portimau v prvenstvu še vedno vodi Razgatlioglu s 478 točkami, drugi je Rea s 454 točkami, tretji Redding jih ima na svojem računu 424, četrti je Rinaldi s 249 točkami, peti pa Locatelli s 246 točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam