Bagnaia do tretjega zaporednega pola Bagnaia do tretjega zaporednega pola VN Amerike - Kvalifikacije
02.10.2021 22:02 Matic Kovačič

Italijanski dirkač Ducati končal serijo polov Marca Marqueza na dirkališču v Austinu.

Pred nedeljsko 20 krogov dolgo preizkušnjo razreda MotoGP si je najboljši štartni položaj zagotovil Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia, ki je tako osvojil najboljši štartni položaj tretjič zapored. Iz prve štartne vrste bosta dirko pričela še Fabio Quartararo in Marc Marquez.

Dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin se je kvalificiral na začetek druge štartne vrste, kjer bosta dirko pričela še Takaaki Nakagami in Martinov moštveni kolega Johann Zarco. Oba tovarniška Suzukija bosta dirko pričela iz tretje vrste, saj se je Alex Rins uvrstil na sedmo, Joan Mir pa na osmo mesto, ob njima pa bo dirko pričel še Luca Marini, ki je z devetim mestom prišel do najboljše uvrstitve v suhih razmerah.

Jack Miller je na kvalifikacijah doživel hudo razočaranje in bo dirko pričel šele iz četrte vrste, kjer bosta dirko ob njem začela tudi Brad Binder na KTM-u in Pol Espargaro na Hondi, medtem ko bodo dirko iz pete vrste začeli Franco Morbidelli, Andrea Dovizioso in Alex Marquez.

Enea Bastianini, Iker Lecuona in Miguel Oliveira bodo dirko začeli iz šeste štartne vrste, zadnjo štartno vrsto pa bodo zapolnili Aleix Espargaro, Valentino Rossi in Danilo Petrucci.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam