Dvojno Yamahino zmagoslavje Dvojno Yamahino zmagoslavje VN Nizozemske - Dirka
27.06.2021 15:33 Matic Kovačič

Quartararo in Vinales Yamahi pripeljala 750. in 751. stopničke v zgodovini dirkanja v MotoGP.

Zmagovalec 26 krogov dolge preizkušnje razreda MotoGP je postal Fabio Quartararo, ki je tako še bolj utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku. Slavil je s prednostjo 2.7 sekunde pred moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, tretji pa je skozi cilj pripeljal Joan Mir na Suzukiju, tri sekunde za Vinalesom.

Johann Zarco je dirko končal le dobre štiri desetinke od stopničk in bil s četrtim mestom najboljši dirkač na Ducatiju ter 2.7 sekunde pred Miguelom Oliveiro, ki je s petim mestom nadaljeval niz odličnih predstav iz prejšnjih dirk. Na šesto mesto se je po začetnem boju za stopničke ter po kazni dolgega kroga uvrstil Franceso Bagnaia.

Odlično dirko je na Nizozemskem prikazal Marc Marquez, ki se je na sedmo mesto prebil po štartu iz dvajsetega mesta in manj kot desetinko sekunde za šestim Bagnaio ter tik pred Aleixa Espargaroja, ki je bil s svojo Aprilio na koncu osmi. Zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta šli v roke dirkačev Honde, saj je bil Takaaki Nakagami po vožnji v boju za stopničke na koncu deveti, Pol Espargaro pa deseti.

Alex Rins se je po dotiku z Zarcom in vožnji skozi pesek tekom dirke na koncu uspel prebiti do enajstega mesta in tik pred Brada Binderja, ki se je iz enaindvajsetega mesta na štartu uspel prebiti do končnega dvanajstega. Danilo Petrucci je nizozemsko preizkušnjo končal na trinajstem mestu, več kot šest sekund za Južnoafričanom pred njim in slabi dve sekundi pred štirinajstim Alexom Marquezom. Enea Bastianini je s petnajstim mestom bil zadnji dirkač med dobitniki točk.

Izven dobitnikov točk so dirko končali Lorenzo Savadori na šestnajstem mestu, Garrett Gerloff je svoj debi končal na sedemnajstem mestu, Luca Marini pa je bil še zadnji uvrščeni na osemnajstem mestu. Predčasno so dirko zaključili Iker Lecuona, Jack Miller, Jorge Martin in Valentino Rossi.

V skupnem seštevku bo poletni premor na vrhu preživel Quartararo s 156 točkami, drugi je Zarco s 122 točkami, tretji je Bagnaia s 109 točkami, na četrto mesto se je povzpel Mir s 101 točko, na peto pa je padel Miller s 100 točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam