Foggia do druge zmage v sezoni Foggia do druge zmage v sezoni Moto3 Assen - Dirka
27.06.2021 12:03 Matic Kovačič

Tretje stopničke v zadnjih štirih dirkah za dirkača ekipe Leopard.

Nenavadna sezona Dennisa Foggie, v kateri je ali končal na stopničkah ali pa izven dobitnikov točk, se nadaljuje, saj je postal zmagovalec 20 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Assnu. Dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia je dirko končal kot drugi, še en Italijan Romano Fenati, dirkač ekipe Husqvarna, pa je končal kot tretji, kljub opravljeni kazni dveh dolgih krogov med dirko zaradi neodgovorne vožnje na prostem treningu v petek.

Pedro Acosta je dirko končal kot četrti, kljub temu da je izpustil včerajšnje kvalifikacije in tik pred petim Tatsukijem Suzukijem in šestim Johnom McPheejem. Darryn Binder je dirko zaradi nespoštovanja meja steze na koncu končal kot sedmi, kljub temu da je skozi cilj pripeljal kot četrti. Na osmo mesto in sedem sekund in pol za bojem za četrto mesto se je na koncu uvrstil Gabriel Rodrigo, tik pred Xavija Artigasa na devetem mestu, deseterico pa je zaključil Rodrigov moštveni kolega Jeremy Alcoba.

Stefano Nepa se je iz začetnega petindvajsetega mesta prebil na končno enajsto, dobre tri sekunde za deseterico, na štartno-ciljni ravnini pa uspel ugnati Izana Guevaro, ki je dirko končal kot dvanajsti. Kaito Toba je dirko zaključil osem sekund za dvojcem pred njim na trinajstem mestu in sekundo pred Niccolom Antonellijem, ki se je po padcu pripeljal do štirinajstega mesta, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Deniz Oncu, ki je za vodilnim zaostal 35 sekund.

Največji osmoljenec dirke je zagotovo postal Španec Jaume Masia, ki se po kazni vožnje skozi bokse ni uspel prebiti med dobitnike točk in je dirko končal na dvajsetem mestu.

Pred poletnim premorom v prvenstvu zanesljivo vodi Acosta, ki je zbral 158 točk, drugi Garcia jih ima na svojem računu 110, na tretje se je s 86 točkami prebil Foggia, četrti je Fenati z 80 točkami, peti pa Masia, ki je zbral 72 točk.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam