Maverick Vinales k Aprilii za sezono 2022? Maverick Vinales k Aprilii za sezono 2022? Prestopna bomba
27.06.2021 10:27 Matic Kovačič

Letošnja sezona kislih kumaric v razredu MotoGP je včeraj zvečer poskrbela za novo zanimivost.

Potem ko se je v zadnjih dneh o njem največ govorilo zaradi njegovih predstav na stezi, je Maverick Vinales, trenutno največja MotoGP enigma, poskrbel da se o njem govori tudi ko pogovor nanese na prihodnost. Po poročanju dobro obveščenih virov naj bi Španec predčasno prekinil pogodbo z Yamaho in za sezono 2022 podpisal pogodbo z Aprilio, kjer bi se ponovno pridružil Aleixu Espargaroju.

Dodaten ogenj na olje govoric je dodal tudi zastopnik Andree Doviziosa Simone Battistella, ki je v pogovoru za italijanske medije namignil, da se izkušeni dirkač in italijanski proizvajalec motorjev ne bosta dogovorila za sodelovanje v razredu MotoGP naslednjo sezono, saj Aprilia pušča druge opcije odprte.

V primeru da pride do senzacionalnega prestopa Vinalesa k Aprilii, bi njegov tovarniški sedež z veliko verjetnostjo prevzel Italijan Franco Morbidelli, kar bi povzročilo manjši glavobol vodilnih v ekipi Petronas, kjer se tudi pričakuje, da bo Valentino Rossi oznanil svojo upokojitev. 

Glavna kandidata za prestop v tem primeru bi zagotovo bila dirkača ekipe Petronas v razredu Moto2 Xavi Vierge in Jake Dixon, pri katerem bi zaradi želje imeti Britanca na štartu lahko pomagala tudi Dorna. Poleg tega bi morali računati tudi na imena kot so Yamahin tovarniški dirkač v razredu Superbike Toprak Razgatlioglu, dirkač razreda Moto2 Joe Roberts in še en Američan Garrett Gerloff, ki ta vikend v Assnu zamenjuje poškodovanega Morbidellija.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam