Simon Marčič pred odhodom na reli Dakar v Savdsko Arabijo Simon Marčič pred odhodom na reli Dakar v Savdsko Arabijo
18.12.2019 18:15 Uredništvo

Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.

»Južna Amerika mi je bila zaradi narave, visoke nadmorske višine in značaja domačinov bolj všeč, a trasa, ki nas čaka v Savdski Arabiji in spominja na nekdanje afriške Dakarje bo vsekakor zelo zanimiva. Čaka nas skalni in hladen prvi del, nato pa prava peščena in vroča puščava v zaključnem delu.  Je pa seveda veliko neznank v zvezi s traso in državo po kateri bomo dirkali, zato bo vse skupaj zelo zanimivo in verjetno tudi zelo težko,« je povedal Simon, ki se odpravlja že na svoj šesti Dakar.

Tokrat z novim motociklom. Po pravi odisejadi s starim modelom predlani in s predelanim enduro motociklom lani, bo letos dirkal z repliko tovarniškega dirkalnika kot ga vozijo najbojši dirkači. »Ambicije so zato seveda večje. Moje želje so stopničke v razredu Originals, kjer dirkamo brez podpore mehanikov in je zato dirka bolj prvinska in napornejša, saj moramo po koncu celodnevnih etap namesto spanja servisirati svoj dirkalni stroj,« je poudaril Simon, ki se je letos izpopolnjeval tudi v navigaciji. Ta bo v neznanih puščavskih predelih Savdske Arabije seveda ključna.

Simon Marčič se na pot v Jeddah odpravlja 1. januarja, dirka se začne 5. januarja in bo trajala do 17. januarja, ko se bo po 8000 kilometrih zaključila v Rijadu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam