MXGP - Češka

Gajser na Češkem drugi
Gajser na Češkem drugi
29.07.2019 09:22 Uredništvo

Tim Gajser je na Veliki nagradi Češke osvojil drugo mesto. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP je povečal na 177 točk.

Po dvotedenskem premoru so se najboljši motokrosist sveta zbrali na Češkem, kjer so v Loketu vozili trinajsto dirko sezone, ki je štela za točke svetovnega prvenstva. Tim Gajser, je potrdil, da je v razredu MXGP zelo suveren in je z novima dvema zelo dobrima vožnjama še utrdil položaj na prvem mestu točkovanja v skupnem seštevku za naslov svetovnega prvaka. Dvotedenski premor po dirkah na azijski turneji je dobro izkoristil.

"Po vrnitvi iz Indonezije sem se hitro vrnil na trening. Lepo je bilo imeti prejšnji konec tedna brez dirke, bil sem doma in si malo odpočil, zdaj pa že težko čakam dirko v Loketu. Steza mi ustreza, vedno pride veliko navijačev, tudi iz Slovenije."

V sobotnih kvalifikacijah je Gajser zasedel tretje mesto. Hitrejša od njega sta bila Romain Fevbre in Jeremy Seewer, a to ni pokvarilo njegovega razpoloženja, ampak mu je le še povečalo borbeni duh. Klemen Gerčar, drugi Slovenec v elitnem motokros razredu, je kvalifikacije končal na 28. mestu, a nato na dirki zaradi bolezni ni nastopil.

V prvi vožnji se je Gajser odločno pognal s štarta na stezo Loketske Serpentiny dolgo 1586 metrov, ki ima tudi najvišjo višinsko razliko med vsemi, ki so v koledarju dirk za svetovno prvenstvo. Na trdi progi, ki ni imela dobrega oprijema na podlago, se je najprej odločil za široke linije, s katerimi je skušal čimbolj nevtralizirati neprijetne brazde v zavojih. Nato pa je zamenjal taktiko in skrajšal ovinke, dvignil tempo ter skozi cilj pripeljal drugi. Pred njim je bil le najboljši iz kvalifikacij Fevbre.

Druga vožnja je Gajserja po štartu izstrelila na drugo mesto. Hitrejši od njega je bil Seewer, nato pa je slovenskega asa prehitel še Fevbre, ki je bil v Loketu tokrat najbolj razpoložen v najmočnejšem razredu ter se je odpeljal še do drugega prvega mesta in tudi do skupne zmage na VN Češke v razredu MXGP. Francoz je tako prekinil serijo sedmih zaporednih Zdravljic, ki jih je Gajser poslušal ob svojih minulih zmagah na razglasitvah najboljših. Slovenski as je sicer prehitel Seewerja, Fevbre pa je bil zanj tokrat preprosto premočan in ga ni več uspel ujeti. Drugo mesto v drugi vožnji mu je prineslo tudi zmagovalne stopničke za končno drugo mesto v Loketu. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je Gajser še vedno prepričljivo prvi in ima pred Seewerjem zdaj 177 točk prednosti.

MXGP

1. vožnja: 1. Romain Fevbre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Seewer (Švi)

2. vožnja: 1. Romain Fevbre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Seewer (Švi)

Skupno na dirki: 1. Romain Fevbre (Fra): 50, 2. Tim Gajser (Slo): 44, 3. Jeremy Seewer (Švi): 40

Skupno v SP (13/18): 1. Tim Gajser (Slo): 582, 2. Jeremy Seewer (Švi): 405, 3. Gautier Paulin (Fra): 379, 4. Arnaud Tonus (Švi): 373, 4. Antonio Cairoli (Ita): 358


O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija